Svetsning

Dala Plåtteknik har tre manuella svetsstationer. Vi svetsar i de flesta förekommande material som finns på marknaden och vi tar även fram egna jiggar och fixturer för att kvaliteten skall bli jämn. Förutom manuell svetsning så utför vi även robotsvetsning genom samarbetspartners.  All svetsning sker i både stora och små serier. 

Robotsvetsning & manuell svetsning

Robotsvetsning är minst tre gånger snabbare än manuell svetsning och därmed billigare. En detalj som kräver många svetsmoment lönar sig oftast att robotsvetsa även om det handlar om en liten serie. Kräver detaljen endast få svetsmoment är robotsvetsning lönsamt först vid större serier. Ofta kan det vara bra att kombinera robotsvetsning med manuell svetsning, exempelvis om robotarmen inte kommer åt. Bågsvetsning (MIG/MAG) är den enskilt största applikationen för robotsvetsning.

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook