Svetsning

Svetsning av specialister

Vi på Dala Plåtteknik har varit verksamma i snart 40 år och har en lång erfarenhet av svetsning. Det är ett hantverk som utförs av våra anställda specialister på våra tre manuella svetsstationer. Vi svetsar i de flesta förekommande material som finns på marknaden och vi tar även fram egna jiggar och fixturer för att kvaliteten skall bli jämn. Förutom manuell svetsning så utför vi även robotsvetsning genom samarbetspartners. All svetsning sker i både stora och små serier i vår maskinpark med toppmoderna maskiner, som manövreras av duktig och kunnig personal. 

 

Vad är svetsning?

I historien kan vi se att man har svetsat sen järnåldern, men då med handverktyg som hammare och eld. Metoderna har sen dess utvecklas till det vi utövar idag när vi svetsar. Idag kan vi förutom svetsa för hand även utföra arbetar med hjälp av automatiserade maskiner och på så sätt minska tillverkningsprocessens tid och öka produktionens hastighet. Men vad betyder svetsning?

Svetsning betyder att man sammansmälter arbetsstycken genom att dessa värms upp och bildar sen en sammanförd enhet. Sammansmältningen sker med värme och kan utföras med ett antal olika metoder. I samband med svetsning kan en del riskfaktorer behöva tas i beaktning för att inte utsätta någon för fara. Viktigt är att följa de normer och standarder som gäller för svetsprocesser. Därför ska någon som inte har kunskapen eller rätt säkerhetutbildning inte svetsa utan i stället ta hjälp av hantverkskunniga svetsare.

 

Robotsvetsning & manuell svetsning

Robotsvetsning är minst tre gånger snabbare än manuell svetsning och därmed billigare. En detalj som kräver många svetsmoment lönar sig oftast att robotsvetsa även om det handlar om en liten serie. Kräver detaljen endast få svetsmoment är robotsvetsning lönsamt först vid större serier. Ofta kan det vara bra att kombinera robotsvetsning med manuell svetsning, exempelvis om robotarmen inte kommer åt. Bågsvetsning (MIG/MAG) är den enskilt största applikationen för robotsvetsning.

Våra duktiga medarbetar har en lång erfarenhet inom verkstadsteknisk produktion och levererar svetsade produkter med hög kvalitet. Vi kan tillverka efter kundspecifika önskemål och är flexibla i vårt arbete. Vi tar helt enkelt era önskemål och specifikationer och skapar en metallprodukt som ni sen kan använda för ert ändamål.

 

Har du frågor om svetsning?

Vi är både kvalitet- och miljöcertifierade för att kunna uppnå en bra arbetsplats för våra anställda samt kunna leverera slutprodukter till kund med högsta möjliga kvalitet. Vårt team är här för att hjälpa er så tveka inte på att höra av er på vårt telefonnummer eller mail så återkommer vi med svar på era frågor. Vi utför även LaserskärningFasning och Kantpressning och mycket mer, kolla runt på vår hemsida eller kontakta oss för mer information.

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook