Laserkärning

Laserskärning i en mängd olika plåtkvaliteter

Laserskärning är den mest fördelaktiga metoden för serie- och stycketillverkning av industriprodukter. Genom att omställning vid skärning kan göras genom att byta program blir även korta serier och prototypframställning lönsamma.

Våra lasermaskiner

Vi har två stycken lasermaskiner som går i skift i vår produktion:

Trumpf fiberlaser 3060   6000x2500   6 kW

Trumpf fiberlaser 3040   4000x2000   8 kW

Minimalt spill med laserskärning

Eftersom laserstrålen skär extremt smalt och med hög måttnoggrannhet minimeras spill. Med laserteknik erhålls en precision som inte är möjlig med någon annan metod. Den erbjuder även stora möjligheter vid konstruktion, kapacitet och val av material. Laserskärning ger produkter av hög kvalitet, snitten blir raka och blanka och toleranserna är snäva.

Vi laserskär i en mängd olika material

Med laserskärning kan man arbeta i material som plåt, varmförzinkat, rostfritt, aluminium, titan, aluminium, mässing, koppar och brons. Laserskärning används med fördel för detaljer med oregelbundna ytterkonturer och hål. Genom den höga precisionen minskar tiden och kostnaderna för efterföljande arbetsled då det normalt inte behövs något efterarbete. Oavsett filformat (dxf, dwg, sat, stp, step, eps, pdf m.fl.) klarar vi att enkelt importera ritningsdetaljer till våra maskiner.

Skärsnitt och skärytor 

Vid laserskärning blir det i stort sett vinkelräta skärytor. I regel så behövs skärytorna inte slipas.Vi kontrollerar rätvinklighets- och lutningstolerans,  medelprofildjupet Rz5 och hårdheten (HV10) på skurna ytor enligt SS-EN ISO 1090-2 och SS-EN ISO 9013:2002.

Kontroller utförda på S355MC plåt upp till 25mm och håller kraven för utförandeklass EXC1, EXC2, EXC3.

 

Kolstål

0,5 - 25 mm

Rostfritt stål

0,2 - 25 mm

Aluminium

0,5 - 20 mm

Max plåtstorlek

 6 x 2,5 m

Tolerans

 0,2 mm

 

Laserskärning med precision

Laserskärningsteknik är den mest fördelaktiga metoden för serie- och stycktillverkning av industriprodukter. Den precision och de snäva toleranser som uppnås med laserteknik gör den till det bästa valet för tillverkning av högkvalitativa produkter. Laserskärning ger rena, raka snitt med hög grad av måttnoggrannhet. Detta gör det till det idealiska valet för korta serier, prototyptillverkning och produktion av små serier. Laserskärning är en teknik som använder en laser för att skära material och används vanligtvis för industriella tillämpningar. Laserskärning fungerar genom att man riktar utgången från en högeffektiv laser mot det material som ska skäras. Laserstrålen fokuseras sedan och förflyttas över materialet för att skapa den önskade formen.

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook