Kantpressning

Kantpressning med hög precision

Vi på Dala Plåtteknik har varit verksamma i snart 40 år och har en lång erfarenhet av kantpressning. Det är ett hantverk som utförs av våra anställda specialister som har länge varit verksamma inom tekniks produktion. Kantpressning är ett av produktionsmomenten som vi valt att specialisera oss mot och samtidigt behålla vår ledande position inom branschen. Utöver kantpressning har vi anställda som är specialister på laserskärning, svetsning och fogberedning.

Kantpressning av plåt & aluminium detaljer

Våra datorstyrda kantpressar är en av marknadens mest avancerade CNC-styrda pressar. Dem är utvecklade för snabba omställningar, maximalt materialutnyttjande och hög repetitionsnoggrannhet. Alla dessa faktorer ger en hög produktivitet och helt nya möjligheter till att lönsamt pressa plåtkanter med låga styckkostnader. Den största pressen, 1000 ton, är även utrustad med flexicrown för individuell optimal bombering, vilket i många fall är avgörande vid pressning av höghållfasta stålmaterial.

Våra kantpressar som vi har i vår maskinpark och som hanteras av våra specialister inom verkstadstekniks produktion: 

Ursviken Optima 1000 ton: Klarar en bredd upp till 7,2 m och med slaglängd på 700 mm.

Beyler Xpert 400 ton: Klarar en bredd upp till 4,2 m och med slaglängd på 400 mm.

Ursviken 200 ton: Klarar en bredd upp till 4,0 m.

Trubend 7036 36 ton: Klarar en bredd upp till 1,0 m.

 

Vad är kantpressning?

Kantpressning av plåt med kantpressar är ett vanligt och kostnadseffektivt sätt att tillverka delar av plåt. Det krävs enorm kraft för att forma plåtmaterialet och där står maskinen bland annat för kraften men även mänskliga faktorn är minst lika viktig och avgörande. Maskinteknikern behöver också utgå ifrån faktorer så som tjockleken på plåten, kvaliteten på materialet samt finish och toleranskrav.

Kantpressning med hög produktivitet och kvalitet

Våra datorstyrda kantpressar är några av de mest avancerade på marknaden, och de kan uppnå en hög produktivitet och upprepningsnoggrannhet. Därav kan vi leverera slutresultat som är av hög kvalitet och exakt. Våra duktiga specialister arbetar i en maskinpark som består av toppmoderna maskiner men oavsett hur bra maskinerna än är behövs kompetensen, erfarenheten och verktygen för att få ett utmärkt resultat vid kantpressning. Vi är vana att arbeta med korta och snabba beslutsvägar för att kunna erbjuda en flexibilitet och vara lösningsorienterade. Vårt mål är att kunna leverera produkter så snabbt och kostnadseffektiv som möjligt.

Komplettera kantpressning med efterarbete

Finns behov kan ni även komplettera kantpressningen samt våra övriga tjänster med några av våra efterbearbetningar. Exempelvis om ni vill att slutprodukten ska ha en kantfasning, genomgå en trumling för att få bort vassa kanter eller en ytbehandling för att skapa en ännu hållbarare slutprodukt med ett optimalt skydd. Det är oftast kostnadseffektivt att genomföra hela produktionskedjan på en gång och det ger många gånger ett bättre resultat när exempelvis en ytbehandling sker så nära tidigare bearbetningssteg som möjligt.

Duktig personal

Som nämnt ovan har vi anställda som är specialister på just kantpressning. Även om processen kräver maskiner behövs det någon som tar besluten och manövrerar maskinen. Vi vidareutbildar personalen med jämna mellanrum för att hålla oss uppdaterade inom den senaste tekniken kring kantpressning och våra övriga tjänster. Allt för att kunna motsvara de förväntningar som ställs på våra produkter och tjänster samt för att kunna uppnå våra kunders krav och önskemål.

Om ni har beställt exempelvis kantpressning av produkter hos oss kan vi även möjligheten att erbjuda montering av slutprodukten. Vi kan även hjälpa till med montering aluminium och andra sorters metall. Så har ni beställt laserskurna, bockade eller svetsade detaljer så fråga efter hjälp med montering. Engagemanget och kunskapen hos vår personal gör att vi blir er givna leverantör av plåtprodukter.

Har du frågor om kantpressning eller våra andra tjänster?

Vi är både kvalitet- och miljöcertifierade för att kunna uppnå en bra arbetsplats för våra anställda samt kunna leverera slutprodukter till kund med högsta möjliga kvalitet. Vårt team är här för att hjälpa er så tveka inte på att höra av er på vårt telefonnummer eller mail så återkommer vi med svar på era frågor. Vi utför även LaserskärningFasning och Kantpressning och mycket mer, kolla runt på vår hemsida eller kontakta oss för mer information.

Vanliga frågor och svar om kantpressning

Vad är kantpressning?

Kantpressning är en process där plåtdetaljer böjs med hjälp av en kantpressmaskin för att skapa olika former och vinklar i plåten.

Vilka typer av material kan kantpressas?

Kantpressning kan utföras på olika typer av material, inklusive vanlig plåt och aluminium.

Vad är fördelarna med kantpressning?

Kantpressning möjliggör precision och noggrannhet i böjningsprocessen, vilket leder till att man kan skapa komplexa plåtdetaljer med hög kvalitet och repeterbarhet.

Hur fungerar en kantpressmaskin?

En kantpressmaskin använder en stans och en matris för att applicera kraft på plåten och böja den enligt önskad form och vinkel. Maskinen styrs av en dator som programmerar böjningsparametrar och säkerställer noggrannheten i böjningsprocessen.

Vilka faktorer påverkar kantpressningens resultat?

Faktorer som plåttjocklek, plåtens egenskaper, böjningsvinkel, verktygsval och noggrannhet i maskinens inställningar påverkar resultatet av kantpressningen.

Vad är CNC-styrd kantpressning?

CNC-styrd kantpressning innebär att maskinen styrs av en dator med hjälp av ett programmeringsgränssnitt. Detta möjliggör snabba omställningar, hög produktivitet och upprepningsnoggrannhet.

Vad är en flexicrown i en kantpressmaskin?

Flexicrown är en funktion i vissa kantpressmaskiner som gör det möjligt att individuellt anpassa böjningen och uppnå optimal bombering, särskilt vid pressning av höghållfasta stålmaterial.

Kan kantpressning kombineras med andra efterbehandlingstekniker?

Ja, kantpressning kan kompletteras med efterbearbetningar som kantfasning, trumling för att ta bort vassa kanter eller ytbehandling för att förbättra hållbarheten och skyddet på slutprodukten.

Vilken typ av personal behövs för att utföra kantpressning?

Kantpressning kräver specialister som kan hantera och programmera kantpressmaskinen samt ta beslut angående böjningsparametrar och verktygsval för att uppnå önskat resultat.

Vilka fördelar kan jag förvänta mig av att välja en erfaren leverantör av kantpressningstjänster?

En erfaren leverantör av kantpressningstjänster kan erbjuda hög precision, kvalitet och effektivitet i böjningsprocessen. De kan också ge råd om materialval, toleranser och möjligheter till kostnadsbesparingar genom optimerad materialutnyttjande.

 

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook