Fasning/Slipning

Fasning/Slipning

Vi på Dala Plåtteknik har varit verksamma i närmare 40 år och har genom åren levererat plåtprodukter till ett stort antal kunder. Våra specialister har en lång och gedigen erfarenhet inom branschen och levererar alltid hög kvalitet. Genom att personalen arbetar med fasning och slipning i en maskinpark som består toppmoderna maskiner kan de leverera slutprodukter efter kundspecifika önskemål.

 

Slipning / Avgradning

Slipning och avgradning av laserskurna ytor utförs på plåt i alla förekommande kvaliteter. Med en personal som har lång erfarenhet inom verkstadsteknisk produktion kan vi på Dala Plåtteknik leverera enligt kundspecifika önskemål. Framöver kan vi även erbjuda radiering R2 i en av våra nya slipmaskiner som tillkommit i företagets maskinpark med maskiner för slipning.

För att utföra slipning använde vi oss bland annat av:

Gecam slipmaskin med en kapacitet på bredden 1350 mm

Weber slipmaskin med en kapacitet på bredden 1100 mm

 

Fasning / Fogberedning

Fasning kan göras med flera olika metoder och görs ofta i processen för fogberedning. Vilken metod som används avgörs beroende på hur utgångsläget ser ut. Men slutresultat man vill åstadkomma är att få en kant med kvadratisk form att bli ner fasad till en sluttande kant. Att få till en fasning kan se enkelt ut men det gäller att använda rätt verktyg och metod. Vi utför kantfasning 0–88° oavsett sida i vår nya kantslipmaskin där slipning kan utföras på över och undersidan utan att vända på plåten. Plåttjocklek får max vara 100 mm för att kunna uppnå ett kvalitativt resultat med fasningen.

För att utföra fasning använder vi oss bland annat av:

Kuhlmeyer slipmaskin med en kapacitet på längden 7,0 m 

 

Fasning av kanter

Fasning är ofta en del av fogberedningsprocessen där en fyrkantig kant på ett föremål reduceras till en sluttande kant. Antingen för att det behövs vid exempelvis montering eller kanske för det estetiska och utseendet. Fasning kan göras med flera olika arbetsmoment men kan också göras med speciella manuella maskiner, stationära maskiner eller robotar, där fasningen bearbetas på kanten. Vilken metod du använder beror på material, dimension, fasens form och toleranskrav. Om mer komplexa former krävs är maskinbearbetning den bästa metoden.

 

Effektiv fasning

Svetsfogar med jämn kvalitet och snäva toleranser krävs för all robotsvetsning. För att uppnå detta har vår nya kantslipmaskin Kuhlmeyer-slipteknik för att utföra fasning 0–88° oavsett sida. Detta gör det möjligt att slipa både över- och undersida av plåten utan att behöva vända den, vilket gör processen mer effektiv. Med en maximal plåttjocklek på 100 mm är den här maskinen perfekt för alla tillverknings- eller tillverkningsföretag.

Vi är både kvalitet- och miljöcertifierade för att kunna uppnå en bra arbetsplats för våra anställda samt kunna leverera slutprodukter till kund med högsta möjliga kvalitet. Vårt team är här för att hjälpa er så tveka inte på att höra av er på vårt telefonnummer eller mail så återkommer vi med svar på era frågor. Vi erbjuder en rad andra tjänster så som Laserskärning och Kantpressning och mycket mer, kolla runt på vår hemsida eller kontakta oss för mer information.

Vanliga frågor och svar om fasning

Vad är fasning?

Fasning är en process där en fyrkantig kant på ett föremål reduceras till en sluttande kant.

Varför är fasning viktigt?

Fasning är viktigt av flera skäl. Det kan underlätta montering, förbättra estetiken och säkerställa att det inte finns skarpa kanter som kan orsaka skador.

Vilka metoder kan användas för fasning?

Det finns flera metoder för fasning, inklusive slipning, kantslipning, användning av handverktyg eller specialmaskiner.

Vilka material kan fasas?

Fasning kan utföras på en mängd olika material, inklusive metall, plast och trä.

Vilka fördelar har maskinbearbetning vid fasning?

Maskinbearbetning av fasning ger en jämnare och mer precist resultat, särskilt för komplexa former och toleranskrav.

Vad är toleranskraven för fasning?

Toleranskraven för fasning beror på tillämpningen och de specificerade kraven för slutprodukten. Det kan variera från fall till fall.

Vilka verktyg används för fasning?

Verktyg som används för fasning kan vara slipmaskiner, kantslipmaskiner, handverktyg som filar eller särskilda fasningsverktyg.

Vad är den maximala tjockleken för fasning?

Den maximala tjockleken för fasning beror på fasningsmetoden och verktygen som används. I fallet med Dala Plåtteknik är den maximala plåttjockleken 100 mm.

Vilka är fördelarna med att anlita en professionell för fasning?

Att anlita en professionell för fasning säkerställer att fasningsprocessen utförs korrekt och med hög kvalitet. Det kan spara tid och resurser och ge bästa möjliga resultat.

Vilka andra tjänster erbjuder Dala Plåtteknik förutom fasning?

Förutom fasning erbjuder Dala Plåtteknik även tjänster som laserskärning, kantpressning och andra plåtbearbetningsrelaterade tjänster.

 

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook