Efterbehandling

Efterbearbetning av plåt

Dala Plåtteknik erbjuder flera former av efterbearbetning som slipning, trumling och maskinbearbetning av plåt. Vi har arbetat med plåt sedan 1984, vilket gör att vi besitter en djup kompetens och vet hur viktigt det slutgiltiga resultatet är.

Trumling av detaljer

Smådetaljer kan avgradas för att få bort grader, skarpa kanter och oregelbunden form. Fungerar även som en slags polering. Trumling bearbetar både plåtens över- och undersida samtidigt. Maskinen består av en trumma som arbetsstyckena läggs i tillsammans med slipmedel. Slipmedelspartiklarna kan vara från millimeterstorlek till ett par centimeter.

Maskinbearbetning

Vi har också en fleroperationsmaskin och andra maskiner för maskinbearbetning av plåt så som fräsning, borrning, gängning, radiering och fasning.

Ytbehandling

Ytbehandling är vanligen det sista momentet i tillverkningen av verkstadsprodukter. För att hela produktionskedjan ska vara så effektivt som möjligt krävs att ytbehandlingen utförs så nära de föregående bearbetningsstegen som möjligt.

Anlita oss för att ytbehandla din plåt

Dala Plåtteknik utför ytbehandling på plåt och aluminium samt flera andra material tillsammans med våra samarbetspartners. Vi är vana att arbeta mot industrin och förstår värdet av att produkten som vi fått ansvar för är klar vid rätt tidpunkt. Vi är inte nya i branschen, utan har varit i plåt-branschen sedan 1984.

Fakta: Ytbehandling

Ytbehandling används i stor utsträckning som korrosionsskydd. Den används även för att förbättra de mekaniska egenskaperna. En ytbehandling omfattar ett stort antal olika typer av behandlingar och processer, vilka du väljer då valen påverkar vilken funktion du vill få ut. 

Vi erbjuder en rad andra tjänster så som LaserskärningFasning och Kantpressning och mycket mer, kolla runt på vår hemsida eller kontakta oss för mer information.

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook