Svetsning

 


Dala Plåtteknik har tre manuella svetsstationer. Vi svetsar i de flesta förekommande material som finns på marknaden och vi tar även fram egna jiggar och fixturer för att kvaliteten skall bli jämn. Förutom manuell svetsning så utför vi även robotsvetsning genom vår samarbetspartner Lemont. All svetsning sker i både stora och små serier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robotsvetsning & manuell svetsning


Robotsvetsning är minst tre gånger snabbare än manuell svetsning och därmed billigare. En detalj som kräver många svetsmoment lönar sig oftast att robotsvetsa även om det handlar om en liten serie. Kräver detaljen endast få svetsmoment är robotsvetsning lönsamt först vid större serier. Ofta kan det vara bra att kombinera robotsvetsning med manuell svetsning, exempelvis om robotarmen inte kommer åt. Bågsvetsning (MIG/MAG) är den enskilt största applikationen för robotsvetsning. En nyhet är CMT-tekniken som inte värmer godset lika mycket som vid traditionell svetsning. CMT-tekniken ger även sprutfria svets- och lödfogar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss för mer information


Vi har varit i plåtbranschen sedan 1984 och har sedan dess hunnit samla på oss väldigt mycket erfarenhet, vilket gör att vi har den kunskap som krävs för att optimera den tillverkning du lägger hos oss. Vi är sedan 2005 ISO-certifierade. Nu enligt SS-EN 9001:2015 och SS-EN ISO 14001:2015. Förutom plåtsvetsning och aluminiumsvetsning, manuellt och med robot, så erbjuder vi även kantpressning och laserskärning. Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. 

Anlita oss för olika sorters svetsarbeten!

 

 

 

 

Dala Plåtteknik

Dala Plåtteknik grundades 1984 och har ett tjugotal medarbetare. Vi finns i Borlänge, Bergslagen där stål
och plåtförädling varit ledande i årtionden.
 
Vår styrka är laserskärning, bockning och svetsning av produkter, i små och stora serier, med hög precision.
Mjuka värden lägger vi också stor vikt vid, där utveckling är drivkraft både för oss och dig. Att lära känna oss lite mer kan resultera i en lönsam affär!

Kontakta oss

Dala Plåtteknik
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Telefon
E-post
0243-21 53 00
mail@dpt.se

Dela vår hemsida

Dela vår hemsida med dina
vänner via sociala medier.

Information om cookies