Laserskärning i en mängd olika plåtkvaliteter


Laserskärning är den mest fördelaktiga metoden för serie- och stycktillverkning av industriprodukter. Genom att omställning vid skärning kan göras genom att byta program blir även korta serier och prototypframställning lönsamma.

 

Våra lasermaskiner

 

Vi har två stycken lasermaskiner som arbetar skift i vår produktion:

Trumpf fiberlaser 3060   6000x2500   6 kW

Trumpf fiberlaser 3040   4000x2000   8 kW

 

 

Minimalt spill med laserskärning

 
Eftersom laserstrålen skär extremt smalt och med hög måttnoggrannhet minimeras spill. Med laserteknik erhålls en precision som inte är möjlig med någon annan metod. Den erbjuder även stora möjligheter vid konstruktion, kapacitet och val av material. Laserskärning ger produkter av hög kvalitet, snitten blir raka och blanka och toleranserna är snäva.

 

 

Vi laserskär i en mängd olika material

 
Med laserskärning kan man arbeta i material som plåt, varmförzinkat, rostfritt, aluminium, titan, aluminium, mässing, koppar och brons. Laserskärning används med fördel för detaljer med oregelbundna ytterkonturer och hål. Genom den höga precisionen minskar tiden och kostnaderna för efterföljande arbetsled då det normalt inte behövs något efterarbete. Oavsett filformat (dxf, dwg, sat, stp, step, eps, pdf m.fl.) klarar vi att enkelt importera ritningsdetaljer till vår laserskärare.

 

 

 

Laserskärning & bockning är våra specialiteter

 
Tillsammans med bockning är laserskärning vår specialitet. Genom våra gedigna verkstadstekniska erfarenheter och vår spetskompetens inom bland annat programmering och utförande, vågar vi påstå att vi ligger mycket långt framme inom detta område. Vi har arbetat inom branschen sedan 1984 och är sedan 2005 ISO-certifierade enligt SS-EN 9001:2015 och SS-EN ISO 14001:2015.

 

 

Skärsnitt och skärytor 

 
Vid laserskärning blir det i stort sett vinkelräta skärytor. I regel så behövs skärytorna inte slipas om inte kunden kräver det. I vissa fall skall kunden våtlackera, vi rekommenderar då slipning.  

Vi kontrollerar rätvinklighets- och lutningstolerans, u och medelprofildjupet Rz5 och hårdheten (HV10) på skurna ytor enligt SS-EN ISO 1090-2 och SS-EN ISO 9013:2002.

Kontroller utförda på S355MC plåt upp till 25mm och håller kraven för utförandeklass EXC1, EXC2, EXC3.

 

 

 

Kontakta oss

 
Har du frågor om hur vi kan hjälpa just dig med laserskärning i plåt, aluminium, titan eller något material? Då ska du inte tveka att kontakta oss. Du når oss enklast på telefon: 0243-21 53 00 eller mail: mail@dpt.se


Fakta: Laserskärning

 

Kolstål 0,5 - 25 mm
Rostfritt stål 0,2 - 25 mm
Aluminium 0,5 - 20 mm
Max plåtstorlek  6 x 2,5 m
Tolerans  0,2 mm

 

 

 

Dala Plåtteknik

Dala Plåtteknik grundades 1984 och har ett tjugotal medarbetare. Vi finns i Borlänge, Bergslagen där stål
och plåtförädling varit ledande i årtionden.
 
Vår styrka är laserskärning, bockning och svetsning av produkter, i små och stora serier, med hög precision.
Mjuka värden lägger vi också stor vikt vid, där utveckling är drivkraft både för oss och dig. Att lära känna oss lite mer kan resultera i en lönsam affär!

Kontakta oss

Dala Plåtteknik
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Telefon
E-post
0243-21 53 00
mail@dpt.se

Dela vår hemsida

Dela vår hemsida med dina
vänner via sociala medier.

Information om cookies