Kantpressning av plåt & aluminium


Våra datorstyrda kantpressar är en av marknadens mest avancerade CNC-styrda pressar. Dom är utvecklade för snabba omställningar, maximalt materialutnyttjande och hög repetitionsnoggrannhet. Alla dessa faktorer ger en hög produktivitet och helt nya möjligheter till att lönsamt pressa plåtkanter med låga styckkostnader. Den största pressen, 1000 ton, är även utrustad med flexicrown för individuell optimal bombering, vilket i många fall är avgörande vid pressning av höghållfasta stål. 

 

 

 

 


Våra kantpressar

 
Dala Plåtteknik har idag fyra stycken kantpressar med presskrafter på mellan 1000 - 36 ton finns. Utvecklingen vid kantpressning har gått fort fram när det gäller omställningstider och det märker ni som kund när vi offererar era produkter. 


Ursviken Optima 1000 ton: Klarar bredd upp till 7,2 m och slaglängd 700 mm. Mer information om denna kommer på sidan när vi installerat. Installation är beräknad till V1950

 
Beyler Xpert 400 ton: Klarar bredd upp till 4,2 m och med slaglängd på 400 mm. Den enda kantpress på marknaden som inte åstadkommer vinkel fel av sig själv och som levererar högsta möjliga repeternoggrannhet. Positionering görs i tusendels millimeter. Beyler Xpert är smart. Den är utrustad med en omfattande databas som även är kompatibel till nya produkter och material. Vi levererar snabbt till dig med ovanstående extrema noggrannhet.

 

Ursviken 200 ton: Klarar bredd upp till 4,0 m.

 

Trubend 7036 36 ton: Klarar bredd upp till 1 m. Denna elektriska press är ypperlig för att bocka mindre detaljer på grund av sin snabbhet i verktygsbyten och snabbare i axlar och positionering

 

 

 

 

 

Vad är en kantpress och hur fungerar den?


En kantpress är en kraftfull maskin som används för att bocka plåt och andra metaller. Plåten placeras på underverket som även kallas dyna. Underverktyget består av två krön. Sedan pressas öververktyget eller stansen nedåt mot dynan, vilket skapar ett veck i plåten. Hur den resulterande bockvinkeln blir beror på hur djupt stansen pressas ner i dynan samt på avståndet mellan dynans krön och plåtens tjocklek. Större bocklängd, tjockare plåt, spetsigare vinkel och/eller mindre dyna kräver större presskraft.

Exempel:
För att åstadkomma en 500 mm lång bock i 2 mm-plåt med en dyna som mäter 16 mm mellan krönen krävs en presskraft på 90 ton.

 

 

 

 

 

 

Om Dala Plåtteknik


Vi har arbetat i branschen sedan 1984. Vår specialitet är just kantpressning, men även laserskärning. Som ett tecken på den kunskap och den hantverksskicklighet vi besitter så är vi ISO-certifierade sedan 2005. Nu enligt SS-EN 9001:2015 och SS-EN ISO 14001:2015. Vi arbetar alltid efter era specifika behov och ser till att vara flexibla. Vårt mål är att ni ska få produkter av hög kvalitet helt efter era specifikationer.


                                                                                             
                                                                                                                                  
Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med kantpressning!  

 

 

 

Dala Plåtteknik

Dala Plåtteknik grundades 1984 och har ett tjugotal medarbetare. Vi finns i Borlänge, Bergslagen där stål
och plåtförädling varit ledande i årtionden.
 
Vår styrka är laserskärning, bockning och svetsning av produkter, i små och stora serier, med hög precision.
Mjuka värden lägger vi också stor vikt vid, där utveckling är drivkraft både för oss och dig. Att lära känna oss lite mer kan resultera i en lönsam affär!

Kontakta oss

Dala Plåtteknik
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Telefon
E-post
0243-21 53 00
mail@dpt.se

Dela vår hemsida

Dela vår hemsida med dina
vänner via sociala medier.

Information om cookies