Kantpressning - konsten att forma plåtdetaljer med precision och effektivitet

25 Apr 2024 - Information

Välkommen tillbaka till Dala Plåtteknik! I dagens inlägg kommer vi att fördjupa oss i kantpressningens värld och utforska hur denna konstform, som vi har ägnat oss åt i snart 40 år, ger oss möjlighet att skapa detaljer av plåt och aluminium med hög precision och kvalitet.

Mästare av kantpressning: 

Vi på Dala Plåtteknik har inte bara en lång erfarenhet av kantpressning, vi har specialiserat oss på detta hantverk för att behålla vår position som ledande inom branschen. Våra specialister, med gedigen erfarenhet inom teknikproduktion, hanterar varje moment av kantpressningen med enastående expertis. Det är en konst som kombinerar teknologi, kompetens och ögon för detaljer. 

Vad är kantpressning? 

Kantpressning av plåt är en kostnadseffektiv och vanlig metod för att tillverka detaljer av plåt och aluminium. Processen innebär att plåtdetaljer böjs med hjälp av en kantpressmaskin för att skapa olika former och vinklar i plåten. Den enorma kraft som krävs för att forma plåtmaterialet balanseras av både maskinens teknik och den avgörande mänskliga faktorn. 

Avancerade CNC-styrda pressar: 

Vår maskinpark är utrustad med några av marknadens mest avancerade CNC-styrda kantpressar. Dessa datorstyrda maskiner är utformade för snabba omställningar, maximalt materialutnyttjande och hög repetitionsnoggrannhet. Bland dem finns Ursviken Optima 1000 ton, Beyler Xpert 400 ton, Ursviken 200 ton och Trubend 7036 36 ton. Varje press har sina unika egenskaper och kapacitet för att möta olika behov och utmaningar. 

Hög produktivitet och kvalitet: 

Våra datorstyrda kantpressar är några av de mest avancerade på marknaden. Deras förmåga att uppnå hög produktivitet och upprepningsnoggrannhet möjliggör leverans av produkter av hög kvalitet och exakthet. Våra specialister arbetar i harmoni med dessa maskiner, där kompetens och erfarenhet är avgörande för att uppnå utmärkta resultat vid kantpressning. Flexibilitet och lösningstänkande är en del av vårt arbetssätt, och vi strävar alltid efter att leverera produkter snabbt och kostnadseffektivt. 

Komplettera med efterarbete: 

Utöver själva kantpressningen kan våra tjänster kompletteras med olika efterbearbetningar för att ytterligare förbättra slutprodukten. Beroende på behovet kan kantpressningen kompletteras med kantfasning, trumling för att ta bort vassa kanter eller ytbehandling för att öka hållbarheten och skyddet av den färdiga produkten. Att utföra hela produktionskedjan på en gång kan vara kostnadseffektivt och ge ett överlägset resultat. 

Engagerad personal: 

Vår personal är hjärtat av vår kantpressningsoperation. Även om maskinerna är toppmoderna krävs det kompetens och beslutstagande från våra skickliga tekniker. Vi investerar kontinuerligt i vidareutbildning för att hålla våra team uppdaterade med den senaste tekniken inom kantpressning och våra andra tjänster så som laserskärning, fasning och svetsning. Detta engagemang och kunskap gör oss till er självklara leverantör av plåtprodukter. 

Vi är stolta över vår kvalitet- och miljöcertifiering, och vår målsättning är att skapa en utmärkt arbetsplats för våra anställda och leverera produkter av högsta möjliga kvalitet till er, våra kunder. 

Vill du veta mer?

Vi anpassar oss alltid helt efter dina behov och ser till att använda vår kompetens så att du får precis den produkt du efterfrågat. Tveka inte att kontakta oss, så diskuterar vi din lösning.

Kontakta oss

Här finns vi

Dala Plåtteknik AB
Filargatan 6
781 71 Borlänge

Kontakta oss

Telefon:0243-21 53 00
E-post: mail@dpt.se

Följ oss

Facebook